Dorpsdichter schrijft lied Toekomst van het heden

Speciaal naar aanleiding van het thema van de Landelijke Poëzieweek TOEKOMST IS NU schreef Marjolein Pieks onderstaand lied. Horen?  Klik hier of luister 'm live tijdens de Blauwe Salon van 2 februari a.s.

Toekomst van het heden (liedtekst)

is er nog een toekomst voor het heden

het verleden trekt aan ons bestaan

is er nog een toekomst voor het heden

of is het nu met ons nu gedaan 

heden waar ben je nu, waar ben je gebleven

de toekomst zit ons achterop

wat als jij verdwijnen zal

en wij hier verlaten de tijd doden wat dan 

wat dan lief nu weet jij dan misschien

wat er komen zal zonder jou 

iets is veranderd aan alle tijden

we lijden aan een gestorven nu 

de plaat die blijft hangen

maar we zijn het heden kwijt

we verlangen naar een andere tijd 

overal is muziek al horen wij die niet

het heden zijn gebeden en een lied

 

 

Marjolein Pieks

Dorpsdichter gemeente Heumen

Dorpsdichter Marjolein Pieks

Dorpsdichter gemeente Heumen Marjolein Pieks wint Grote Prijs van Gouda 15 nov 2019

Marjolein Pieks is in januari 2017 door een vakkundige jury verkozen tot allereerste dorpsdichter van de gemeente Heumen. Zij schrijft gedichten voor speciale gelegenheden en richt zich ook op actuele ontwikkelingen in de gemeente. 

Poëzieweek Heumen is een initiatief van de dorpsdichter. Haar meest recente gedichtenbundel betreft "het mooiste van een dorp is de leegte eromheen" waarin veel van haar gedichten ut haar eerste ambtsperiode zijn opgenomen. 

Onlangs won  Marjolein Pieks de Grote Prijs van Gouda, een landelijke poezieprijs voor stads-en dorpsdichters

Marjolein schrijft voor iedereen en maakt gedichten, rijmen, verzen, liedteksten en liedjes. Ze geeft creatieve schrijfworkshops voor kinderen en volwassenen, lezingen en colleges, en treedt op met zang, theater en poëzie. Zij verrast met geïmproviseerde 'instant' teksten en snelgedichten en laat engagement zien in haar werk. Een dichter dus die van veel markten thuis is en jong en oud aanspreekt. 

Marjolein poëtiseert de gemeente met een tomeloos enthousiasme en jeugdig elan, en ziet het dorpsdichterschap als de verantwoordelijkheid om de vier dorpskernen Malden, Heumen, Overasselt en Nederasselt met elkaar in contact te brengen en te verbinden als een geheel. 

 

 

Dorpsdichter presenteert 1e dichtbundel en rapt op Nieuwjaarsreceptie

Dorpsdichter Marjolein Pieks presenteert budel aan burgemeester Mittendorff

fotografie: Hans van Wijk

Eerste dichtbundel Dorpsdichter Heumen voor burgemeester Mittendorff

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie overhandigde Pieks het eerste exemplaar van haar dichtbundel als Dorpsdichter Heumen aan burgemeester Marriët Mittendorff. De dichtbundel met de titel: 'Het mooiste van een dorp is de leegte eromheen" straalt aanmerkelijk meer rust uit dan de Heumen Rap, waarmee Pieks het publiek wakker schudde bij de opening van de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heumen. 
De dichtbundel is te koop bij boekwinkel The Read shop in Malden en te bestellen via de website van de Dorpsdichter www.dorpsdichterheumen.nl  

Houd de site Poëzieweek Heumen in de gaten en de Facebook @poezieweekheumen.

Poëziekoerier: Dorpsdichter Pieks bezorgt voordracht aan huis in de eerste Poëzieweek op zaterdagmiddag 2 februari. Zie het Programma.