KUNST in de Etalage met Poster Poëzie

De hele week valt te genieten van Kunst in de Etalage met PosterPoëzie in Winkelcentrum Malden tijdens de 2e Poëzieweek Heumen (donderdag 30 januari t/m woensdag 5 februari 2020). Het thema van de week de ‘De Toekomst is Nu’ kan op veel manieren geïnterpreteerd worden. De poëzie versterkt of verandert de kijk op het kunstwerk.Daar waar kunst niet veilig in een etalage kon worden geplaatst, zijn gedichten op de ruit te vinden passend in het thema.

Vind verderop op deze pagina een overzicht van welke kunstenaar in welke winkel is te vinden.

Mooie samenwerking
Kunst in de Etalage met Poster Poëzie is een mooie samenwerking van de organisatoren M&M PoëziePromoties
(dorpsdichter Marjolein Pieks en organisatie- en communicatiespecialist MariannA Bakker) met:
  een kunstenaarscollectief
 Vers uit Heumen, een schrijverscollectief
 én ondernemers van Winkelcentrum Malden.
Twaalf kunstenaars uit de gemeente Heumen hebben een of meerdere werken beschikbaar gesteld voor de Poëzieweek Heumen en twaalf winkels hebben ruimte in de etalage geboden. Te zien zijn schilderijen,beeldhouwwerken, objecten en bronzen.

Opening donderdag 30 januari op Gedichtendag
Wethouder van cultuur Frank Eetgerink opent donderdag 30 januari om 11.00 uur de Poëzieweek Heumen en de Gedichtendag samen met de partijen die dichtkunst promoten:
De Pennenstreek, M&M PoëziePromoties en Vers uit Heumen. En natuurlijk zijn er kunstenaars bij.

De Toekomst is Nu
Het thema van de landelijke poëzieweek en ook in de gemeente Heumen: ‘De toekomst is Nu’. Beslissingen NU bepalen onze toekomst. Het zal blijken in de Poëzieweek Heumen dat over dit onderwerp veel is te zeggen in weinig woorden met een kunstwerk en in gedichten.
Zo hopen de organisatoren het bewustzijn voor dit onderwerp te vergroten evenals het enthousiasme voor poëzie of dit nu is door luisteren, lezen of schrijven.


De poëzie op posters in de etalages is geschreven door de volgende leden van Vers uit Heumen:
Ineke Alink, Irene Hagemans, Karin Kuijper, MariannA Bakker, Marjolein Pieks, Samira Moutawali,Trudy Thoonsen, Wilma Hesper.

Meer kunst kijken van Kunstroute Heumen?
De 4e  editie van de Kunstroute Heumen vindt plaats op 6 en 7 juni 2020. Het publiek kan een rondgang maken langs ateliers en tuinen, zodat meer werk, maar ook van andere kunstenaars uit het collectief kan worden bekeken.


Lees meer Poëzieweek Heumen 2020:
Programma 2020 / thema Toekomst is NU / Gedichtenwedstrijd / M&M  PoëziePromoties / Dorpsdichter / Partners 2020